Historikk

Arbeidsglede siden 1969

 

Beredt AS ble etablert i 1969 som en avdeling av Statens Attføringsinstitutt. Virksomhetens navn var den gang Storetvedt Servicesenter og var et bilverksted med bensinstasjon. Selskapet ble registrert som eget aksjeselskap i 1989 med staten som eier. Etter hvert overtok Hordaland Fylkeskommune aksjene. Selskapet endret navn til Beredt i 2004 og utvidet virksomhetsområdet.

 

Beredt AS eies i dag av Hordaland Fylkeskommune og blir drevet som et non-profit aksjeselskap, det vil si at alt overskuddet går tilbake til bedriften for kontinuerlig å heve kompetansen og styrke den.

 

I 2005 flyttet virksomheten inn i egne, 2500 m2 store lokaler på Apeltun, Bergen. Det er i dag selskapets hovedkontor med lokaler for undervisning, selskaper, kurs og konferanser, samt storkjøkken, cateringvirksomhet, transport og vaktmestertjenester, og avdelinger for møbel og interiør.

 

Beredt driver 11 kantiner i ulike bedrifter og institusjoner på Vestlandet, samt opplæringsvirksomhet ved Skjoldtunet Sykehjem i Bergen kommune. Vi driver fremdeles Bilverkstedet på Storetvedt i Bergen (Automester), som er autorisert for alle bilmerker, og som også er godkjent lærebedrift og arbeidstreningsbedrift.

 

I 2010 kjøpte Beredtgruppen opp selskapet KI Kompetanse AS som har avdelinger i Oslo og Trondheim. Virksomheten fikk dermed et enda bredere tilbud både innen arbeid og inkludering og mot næringslivet. Vi har avdelinger i Oslo, Trondheim og Bergen, og ulike aktiviteter mange steder i landet.

 

Totale driftsinntekter for Beredt-gruppen var i 2016 ca NOK 80 millioner. 

 

Beredt er en unik arbeidsmarkedsbedrift med fokus på å tilrettelegge for et aktivt yrkesliv.

 

Beredt_Apeltun2