Tilbake til alle artikler

Sommermånedene er perfekte for å samles, enten det er sommerfest med jobben, bursdagsfeiring eller utdrikningslag. En sommerfest kan være en fantastisk måte å feire og skape gode minner. Men for å sikre en vellykket fest, krever det en grundig planlegging og forberedelse.

Her kommer noen nyttige tips for å rigge til en uforglemmelig sommerfest: 

  1. Velg riktig festlokasjon: Først og fremst må du finne det perfekte stedet å arrangere sommerfesten. Vurder antall gjester, budsjettet og behovene til arrangementet. Enten det er en strand, hage, utendørsarena eller leid festlokale, er det viktig å velge en passende plass som kan skape den rette atmosfæren.  
  2. Sett et passende tema: Et tema kan legge til ekstra moro og spenning i sommerfesten. Velg en tematisk retning som passer for anledningen, for eksempel en tropisk strandfest, 80-tallet med utkledning eller en avslappet grillfest. Et tema kan bidra til å skape en sammenhengende atmosfære og engasjere gjestene. 
  3. Planlegg grundig: En detaljert planlegging er nøkkelen til en vellykket sommerfest. Lag en tidsplan for aktiviteter, mat, underholdning og eventuelle taler eller premieutdelinger. Vær fleksibel og ha en backup-plan for uforutsette endringer eller dårlig vær. Sørg for å ta hensyn til alle detaljer og forventninger. 
  4. Skap en festlig atmosfære: Dekorasjoner spiller en viktig rolle i å skape den rette stemningen. Velg dekorasjoner som passer til temaet og festens setting. Ballonger, bannere, lys og blomster kan legge til festligheten. Vær kreativ og bruk dekorasjoner for å skape et visuelt imponerende miljø. 
  5. Mat og drikke: Et godt utvalg av mat og drikke er essensielt for en vellykket sommerfest. Tenk på ulike preferanser og behov blant de ansatte. Vurder å tilby grillmat, en variert buffé eller spesialiserte retter som passer temaet. Husk å inkludere alternativer for vegetariske og veganske gjester. Ikke glem å ha et utvalg av forfriskende drikkevarer tilgjengelig. 
  6. Underholdning og aktiviteter: For å holde gjestene engasjert og underholdt, må du planlegge morsomme aktiviteter og underholdning. Vurder å inkludere spill som volleyball, kubb eller boccia. Leie av underholdere som DJ, et liveband eller et danseensemble kan også være en flott. 
  7. Ta vare på detaljene: Husk å ha nok toaletter tilgjengelig, og sørge for god belysning og tilstrekkelig med skilt for å veilede gjestene. Tenk også på parkeringssituasjonen og eventuell transport til og fra fest-stedet.